Palokuntakurssit

Sivutoimisen ja vapaaehtoishenkilöstön miehistön peruskoulutus

Pelastustoimen sopimushenkilöstön koulutusjärjestelmä

Pelastusopisto on 1.1.2019 alkaen vastuussa pelastustoimen sopimushenkilöstön koulutusjärjestelmästä. Lue viimeisimmät kuulumiset kehitystyön etenemisestä sivun oikean reunan uutiskirjeistä.

Mitä kuuluu Pelastusopiston vastuulle?

Pelastusopisto kouluttaa ja lisensoi pelastustoimen sopimushenkilöstön miehistö- ja ryhmänjohtajatason vastaavat kouluttajat ja tuottaa kouluttajien käyttöön opetusmateriaalit. Lisäksi Pelastusopisto ylläpitää lisensoiduista vastaavista kouluttajista kouluttajarekisteriä. Lisenssi on voimassa kolme vuotta. Vastaavan kouluttajan osaaminen todennetaan kouluttajakoulutuksessa tai koulutusnäytöllä. Nykyiset kurssinjohtajat voivat toimia vastaavina kouluttajina 31.12.2021 saakka, jonka jälkeen kaikkien kouluttajien tulee olla suorittanut Pelastusopiston kouluttajakoulutus tai koulutusnäyttö.

Pelastusopiston sopimushenkilöstön opetussuunnitelmat löydät alla olevan linkin kautta. Siirtymäkautta opetussuunnitelman osalta on vuoteen 2022.

Opetussuunnitelma

Löydät Pelastusopiston sopimushenkilöstön koulutusjärjestelmän opetussuunnitelman täältä »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pelastusopiston sopimushenkilöstön koulutusjärjestelmän vastuuhenkilönä toimii suunnittelija Kirmo Savolainen.

Tapahtumat ja niiden aineistot

Sopimushenkilöstön vastaavien kouluttajien koulutukset ja seminaarit löytyvät Pelastuspiston täydennyskoulutuksen kurssitarjonnan kautta. Muiden tapahtumien lisätiedot ja aineistot »

Tietoa koulutuksen järjestäjille

Koulutuksen järjestäjille suunnattu opastus »
Päivitämme sivuille tietoja myös koulutuksen järjestäjille suunnatuista tiedotus- ja koulutustilaisuuksista.