Keski-Suomen Pelastusalan Liitto

Ajankohtaista:  

Tulityökorttikoulutus torstaina 14.12.2023

Teetkö tulitöitä?   Onhan korttisi voimassa?

Ellei kortti ole voimassa tai sen voimassaoloaika lähenee loppuaan, tule kurssille, joka  järjestetään  Säynätsalon paloasemalla, osoitteessa Saunatie 13, Säynätsalo. Kurssi järjestetään 14.12. jos saadaan riittävästi ilmoittautuneita.

115 eurolla saat kokopäivän kurssin ja ylläpidon; aamukahvi sämpylän kanssa, lounas, ja iltapäivän pullakahvit. Tietysti teoriakoulutus ja alkusammutus- ja suojausharjoitukset.

Ilmoittaudu kurssille tai ilmoita kurssitarpeesta:toimisto@kespe.fi

TERVETULOA!

Päivä Paloasemalla

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kutsuu teidät Paloturvallisuusviikon aloittavaan Päivä Paloasemalla -tapahtumaan lauantaina 25. marraskuuta.

Päivä Paloasemalla on koko perheen paloturvallisuustapahtuma. Tapahtumissa ympäri Suomen esitellään palokuntien toimintaa sekä paloautoja ja -kalustoa. Tehtävärasteilla opitaan tärkeitä paloturvallisuustaitoja.  Vuosien aikana Päivä Paloasemalla on kasvanut Suomen suurimmaksi turvallisuusaiheiseksi lapsiperhetapahtumaksi, ja yhden päivän aikana paloasemilla käykin yli 120 000 vierasta.

Tapahtumia järjestetään noin 380 paloasemalla. Liitteenä on tiedosto, jossa on tapahtumia järjestävät paloasemat hyvinvointialueittain. Pyydämme teitä kuitenkin huomioimaan mahdolliset muutokset, ajantasaisin tieto löytyykin osoitteesta https://paloturvallisuusviikko.fi/paiva-paloasemalla/

Päivä Paloasemalla aloittaa Paloturvallisuusviikon, jota vietetään 25.11.–1.12. Tänä vuonna viikon teemana on ensimmäiseen omaan kotiinsa muuttaneiden nuorten paloturvallisuus. Asiaa tuodaan esiin laajasti mediassa. Viime vuonna Paloturvallisuusviikon viestintää näki puolet suomalaisista ja se voitti MTV:n Kasvukeissi-palkinnon.

Paloturvallisuusviikkoa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö. Yhteistyössä ovat mukana pelastuslaitokset, pelastusliitot, sisäministeriö, EHYT ry, Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkosto, Kirkkohallituksen Diakonia ja yhteiskunta, Suomen Kiinteistöliitto, Suomen Omakotiliitto, Suomen Palopäällystöliitto, Nuohousalan Keskusliitto sekä Vanhustyön keskusliitto. Lisäksi kampanjassa on tänä vuonna laajasti mukana nuorten asumisen kanssa tekemisissä olevia organisaatioita. Paloturvallisuusviikon rahoittaa Palosuojelurahasto.

Lämpimästi tervetuloa!

Palokuntaan.fi-verkkosivuille on lisätty Viestintä ja Turvallisuus-sivut, jotka tarjoavat palokunnille tärkeää ajankohtaista tietoa sekä käytännön vinkkejä omaan toimintaan.

Taloyhtiön väestönsuojan hoitajan -kursseja järjestetään kysynnän mukaan

Kurssi on neljän tunnin mittainen ja se voidaan toteuttaa joko arki-iltana tai lauantai-päivän aikana.

Ottakaa yhteyttä Minnaan (toimisto@ksliitto.fi) ja antakaa yhteystietonne ja mahdollisesti myös toiveita kurssin ajankohdaksi. Kursseja toteutetaan sitä mukaa kuin saamme riittävästi kiinnostuneita osallistumaan.

Kurssin hinta on 110€, sisältää alv:n ja pullakahvit.
Kouluttaja: Paloinsinööri Mika Laitinen

Oletko taloyhtiön hallituksessa tai tehtävässä, jossa vastaat taloyhtiön turvallisuudesta?
Osaathan saattaa väestönsuojan kuntoon, jos sinne pitäisi suojautua?
Sinulla on kolme vuorokautta eli 72 tuntia aikaa järjestellä paikat kuntoon.
Jos tunnet itsesi epävarmaksi, tule kurssille.
Osallistuminen ei edellytä Kiinteistöliitto Keski-Suomen eikä Keski-Suomen Pelastusalan liiton jäsenyyttä.

Jäsenetuna Kiinteistöliitto Keski-Suomen jäsentaloyhtiöistä voi osallistua puoleen hintaan yksi edustaja / taloyhtiö. Hintaa jää vain 55,00 €.

HUOMAA! Lisätiedot, ilmoittautuminen ja laskutus Keski-Suomen Pelastusalan Liitto. Ilmoittautuminen: Yhteystiedot: toimisto@ksliitto.fi, 050 358 1824.

—————————————————————————————————————-

Keski-Suomen Pelastusalan liitto

Liiton tarkoituksena on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ry:n (SPEK) jäsenyhdistyksenä edistää kansalaisten ja yhteiskunnan valmiutta ihmisten, omaisuuden ja ympäristön turvaamiseen onnettomuuksien aiheuttamilta vaaroilta normaalioloissa, yhteiskunnan häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. Liitto jatkaa Keski-Suomen läänin Palontorjuntaliitto ry:n ja Keski-Suomen Väestönsuojeluyhdistys ry:n työtä ja perinteitä. Keski-Suomen Pelastusalan liiton toiminnan taustalla vaikuttavat tavoitteet lyhyesti:

  • Tukee ja ohjaa.
  • Opastaa ja neuvoo.
  • Kouluttaa ja valistaa.
  • Tuottaa, julkaisee ja välittä tietoa.
  • Pyrkii toimimaan kiinnostuksen herättäjänä.
  • Järjestää itse sekä osallistuu muiden järjestämiin alaan liittyviin tapahtumiin.
  • Antaa asiantuntija-apua.
  • Välittää alan aineistoa.
  • Tekee esityksiä ja aloitteita alan kehittämiseksi.